Termeni Şi Condiţii

1. ELEMENTE DEFINITORII

Termenii și condiţiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri şi servicii prin magazinulcuscule.ro către Cumpărător şi pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor părți.

Următorii termeni vor însemna:

Cumpărător - persoană juridică, persoană fizică sau alta entitate juridică ce emite o Comandă.

Vânzător - magazinulcuscule.ro prin SC iTools Direct SRL, cu sediul in Târgovişte, nr. de înregistrare la Registrul Comerțului: J15/509/2011, CIF RO28878746.

Bunuri şi Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vănzător, Cumpărătorului.

Comandă - un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Serviciile și Cumpărătorul este de acord sa primească aceste Bunuri și Servicii și să facă plata acestora.

Contract - o Comandă confirmată de către Vanzator.

Drepturi de Proprietate Intelectuala (în cele ce urmează DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate si înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Specificaţii - toate specificaţiile și / sau descrierile Bunurilor şi Serviciilor așa cum sunt precizate in Comandă.

 

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul magazinulcuscule.ro, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (site, telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul îşi derulează operaţiunile.

Termenii si condițiile generale de vânzare prezentate în această pagină vor sta la baza tranzacţiei definite prin Comandă dintre cumpărător şi Vânzător.

 

3. EXTINDEREA OBLIGAȚIILOR VÂNZĂTORULUI

a. Vânzătorul îşi va utiliza cunoştinţele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă şi va livra Bunurile şi Serviciile care îndeplinesc cerinţele, nevoile şi specificaţiile Cumpărătorului;

b. Informaţiile prezentate pe site-urile vânzătorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vânzător, fără o anunţare prealabilă. De asemenea, din considerente legate de spaţiu și coerenţa structurii informaţiei, descrierile produselor pot fi incomplete însa vânzătorul face eforturi de a prezenta informaţiile cele mai relevante, pentru ca produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost proiectat.

c. Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interacţiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele menţionate la sectiunea "Contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, păreri sau adresări ce conțin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit sa aducă justificări pentru aceasta.

 

4. CESIONAREA ȘI SUBCONTRACTAREA

Vânzătorul poate cesiona şi / sau subcontracta o terţă parte pentru servicii ce ţin de onorarea comenzii, nefiind necesar acordul Cumpărătorului . Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

 

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuala și nu va dezvalui unei terțe părti sau va face publice prin orice formă, nici una dintre informările primite de la Vânzător.

De asemenea, numele site-ului, conținutul precum și însemnele grafice sunt proprietatea Vânzătorului și nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.

 

6. CONFIDENȚIALITATE - PUBLICITATE

Informațiile de orice natură furnizate de către Cumpărător Vânzătorului, vor rămâne in proprietatea Vânzătorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului și pot fi făcute cunoscute numai cu consimțământul scris al Vânzătorului și după obținerea unui angajament de confidențialitate din partea celui care le primeste.

Nici o declarație publică, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvăluire către terțe părți nu va fi făcută de Cumpărător cu privire la comandă fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.

Datele clienților nu pot fi folosite și nici furnizate altor părți.

Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți Vânzătorului acces nerestricționat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca Vânzătorul să poată utiliza liber, în interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului magazinulcuscule.ro. Vânzătorul nu va constitui subiect de obligații referitoare la confidențialitatea informațiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificări în acest sens.

Conform condițiilor legale privind protecția datelor cu caracter personal, Vânzătorul nu va dezvălui fără autorizare nici o informație cu caracter confidențial referitoare la Cumpărator. Pe baza consimțământului expres si neechivoc si numai in limitele legislației în vigoare, în scopul de a răspunde solicitarilor dvs prin oferirea de noi produse / servicii, este posibil să oferim astfel de informații către terți (ex: furnizori de servicii de marketing, alți furnizori de servicii, agenții de stat, guvernamentale sau asociații din domeniul asigurărilor, atunci când legislația specifică prevede acest lucru, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a produselor și serviciilor noastre).

În cazul utilizatorilor care optează pentru plata online printr-un card de credit / debit, procesarea datelor de card se face pe serverele Credit Europe Bank sau Netopia Payments iar www.MagazinulCuScule.ro, operat de SC iTools Direct SRL nu solicita date despre card-ul dvs. Vom stoca, ulterior tranzacției, datele de identificare a tranzacției furnizate de bancă. Menționăm, de asemenea, că niciun reprezentant al www.MagazinulCuScule.ro operat de SC iTools Direct SRL nu va solicita prin nici o metoda datele dvs. bancare cum ar fi numar card, pin, cvv2, data expirării, etc. Dacă primiți o astfel de solicitare contactați-ne de urgență sau adresați-vă băncii dvs. pentru a semnala această solicitare. Pentru o securitate suplimentară a tranzacției procesatorul nostru de card-uri, Credit Europe Bank sau Netopia Payments, folosește opțiunea 3D Secure sau, după caz, Mastercard Secure Code.

 

7. TERMENE ȘI PENALITĂȚI

În cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare și / sau pornire a Comenzii, Vânzătorul este obligat să anunțe Cumpărătorul de termenul estimat de finalizare a livrării. 

În cazul în care Cumpărătorul întârzie din vina sa plata mărfurilor în termenul prevăzut în factura emisă de Vânzător, este obligat la plata unei penalități de 0,5% pe zi din suma datorată.

În cazul în care Cumpărătorul nu mai ridica marfa expediată de Vânzător, este obligat la plata transportului tur + retur și a unei penalități de 0,5% pe zi din echivalentul acestuia, de la momentul confirmării de către Curier al returului către Vânzător.

În cazul în care Vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta încadrându-se în termen de 5 zile lucrătoare.

 

8. FACTURARE - PLĂȚI

Prețul și modalitatea de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile și Serviciile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform legislației în vigoare.

 

9. RISCURI SI RESPONSABILITATI

a. Livrare

Vânzătorul se obligă să expedieze Bunurile și Serviciile în sistem de curierat rapid sau prin poștă către Cumpărător în funcție de opțiunea acestuia din urmă. Vânzătorul poate refuza livrarea Bunurilor și Serviciilor printr-un curier ales de Cumpărător dar este obligat să anunțe Cumpărătorul motivele care au dus la această decizie. 

b. Transport - Ambalare

În afară de cazul în care este agreat de Vânzător si Cumpărător diferit, Vânzătorul se descarcă de riscurile si responsabilitațile asociate cu Bunurile și Serviciile in momentul predării acestora către societatea de curierat, către poștă sau către reprezentantul Cumpărătorului.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și Serviciilor și va asigura transmiterea documentelor insoțitoare.

Vânzătorul va efectua livrare Bunurilor și Serviciile pe teritoriul României.

 

10. ACCEPTARE

Acceptarea va fi făcută atunci când Bunurile și Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate in Comandă. În cazul în care Cumpărătorul descoperă că Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificațiilor tehnice, atunci Vânzătorul va aduce la conformitate Produsele și Serviciile.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a nu accepta comenzile care au datele solicitate în comandă eronate sau incomplete. 

 

11. RETURNAREA

 

Dacă nu sunteți mulțumit de produsele achiziționate de pe site-ul www.MagazinulCuScule.ro, le puteți returna și noi vă vom înapoia contravaloarea comenzii dumneavoastră. Legislația română prevede: Consumatorul are dreptul sa notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare (14 zile calendaristice) de la primirea produsului. Astfel clienții SC iTools Direct SRL pot returna produsele în ambalajul original și în aceeasi condiție în care au fost recepționte, în termen de 10 zile lucrătoare (14 zile calendaristice) de la primirea produselor fără penalități și fără invocarea unui alt motiv.

Menționam faptul că nu se accepta pentru returnare produse precum:

- produse care nu au fost comercializate de SC iTools Direct SRL;

- produse care prezintă semne de utilizare;

- produse deteriorate (exceptie fac produsele cu vicii de fabricatie - DOA);

- produse fără sau cu ambalaj original deteriorat;

- produse  importate special sau loturi de produse;

Costul de returnarea al produselor va fi suportat de client, folosind orice serviciu de transport dorit, cu mențiunea ca serviciul de transport ales sa aibă confirmare de primire și deschidere colet (verificare marfă pentru integritate după tranzit). SC iTools Direct SRL va înapoia contravaloarea produselor returnate care îndeplinesc condițiile mentționate anterior, în cel mult 10 zile lucrătoare (14 zile calendaristice) de la data primirii produselor returnate de la client (data de livrare a curierului). Menționăm faptul că suma returnată nu include costurile de transport tur - retur, acestea cazand exclusiv in sarcina clientului.

Pentru produsele achiziționate cu plata în rate fără dobândă se percepe un comision de 5%.

“Clienți” sau “consumatori” sunt DOAR PERSOANELE FIZICE care au primit marfa prin curierat, nu și cei care au ridicat produsele din punctele noastre de ridicare unde se considera că au putut verifica marfa înainte de ridicare și au fost de acord cu aceasta. Clienții cu personalitate juridică nu au dreptul să returneze produsele, legislația în domeniu referindu-se doar la persoanele fizice. Dacă doriți detalii suplimentare, vă rugam să ne contactați folosind una dintre modalitatile din pagina de Contact.

Produsele cu lipsă de conformitate:

Produsele ale căror caracteristici nu corespund cu specificațiile tehnice afișate și menționate pe site-ul www.magazinulcuscule.ro pot fi returnate după notificarea  SC iTools Direct SRL. În acest caz clientul poate opta fie pentru înlocuirea produsului cu un alt produs conform sau fie pentru returnarea contravalorii produsului și a cheltuielilor de expediție. Lipsa de conformitate nu se referă la viciile de fabricație.

Produsele primite defecte (D.O.A. – dead on arrival):

Produsele achiziționate care sunt nefuncționale sau prezintă vicii de fabricație vor fi înlocuite cu un produs funcțional cu condiția notificării în termen de 48 de ore de la primirea produsului. În cazul în care produsul nu mai este disponibil, clientul poate opta fie pentru înlocuirea produsului cu unul similar la alegerea sa, fie pentru returnarea contravalorii acestuia.

În această situație cheltuielile de transport vor fi suportate integral de catre SC iTools Direct SRL. Menționăm faptul că dacă notificarea se va face ulterior termenului menționat anterior, de 48 ore, produsele fac obiectul condițiilor generale de garanție.

 

12. GARANȚIA

Toate produsele comercializate de către site-ul www.MagazinulCuScule.ro beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi, în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.

Costul de expediere al produselor catre Producator în vederea soluționării problemelor legate de garanție, va fi suportat de SC iTools Direct SRL, folosind serviciul de transport delegat de acesta.

Costul de expediere al produselor catre SC iTools Direct SRL în vederea soluționării problemelor legate de garanție va fi suportat exclusiv de client, folosind orice serviciu de transport dorit, cu mențiunea ca serviciul de transport ales sa aiba confirmare de primire.

Costul de expediere al produselor care au beneficiat de garanție de la SC iTools Direct SRL la Client va fi suportat de SC iTools Direct SRL. Expediția se va face folosind serviciu de transport delegat de acesta.

Costul de expediere al produselor care NU au beneficiat de garanție de la SC iTools Direct SRL la Client va fi suportat de Client. Expediția se va face prin serviciu de transport delegat de SC iTools Direct SRL sau de Client. În acest caz se poate solicita și costul transportului de la client la SC iTools Direct SRL pentru produsul al cărui defect nu era acoperit de garanție.

 

13. TRANSFERUL PROPRIETĂȚII

Proprietatea asupra Bunurilor și Serviciilor va fi transferată la momentul efectuării plății din partea Cumpărătorului în locația indicată în comandă (înțelegând prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului). În cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de către Vânzător să permită Cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de achitarea contravalorii acestora.

 

14. RASPUNDERE

Cumpăratorul are obligația să verifice integritatea produselor la recepția acestora. Orice defect rezultat din șocuri mecanice trebuie consemnat într-un proces verbal încheiat intre Cumpărător sau delegatul acestuia și agentul firmei de curierat care efectuază livrarea. Produsele cu astfel de defecte neconsemnate în proces verbal nu vor fi inlocuite / recondiționate și nu va fi restituită contravaloarea acestora Cumpărătorului de către Vânzător. Conform Art. 20 din O.U.G. 34 / 2014, (...)  riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat consumatorului în momentul în care acesta sau o parte terţă desemnată de acesta, alta decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor, deci Transportatorul nu mai poate fi tras la raspundere pentru eventualele defecte mecanice rezultate din transport după primirea produselor. Agentul firmei de curierat are obligația să asiste la recepția produselor și, în cazul în care există produse cu urme de șocuri mecanice, să le consemneze detaliat într-un proces verbal încheiat între el și delegatul Cumpărătorului.

Riscul este transferat Cumpărătorului în momentul livrării produselor către Transportator, dacă Transportatorul a fost însărcinat de către Cumpărător să transporte produsele, iar această opţiune nu a fost oferită de către Vânzator (ex.: Alt curier (Contract client))

Vânzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea produselor.

Vânzătorul va fi răspunzător în cazul în care sub-contractanții și / sau partenerii săi de orice fel, implicați in executarea Comenzii, nu îndeplinesc oricare din obligațiile contractuale.

 

15. FORȚA MAJORĂ

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, in afara controlului parților, care nu poate fi evitat și este declarat de instituțiile abilitate.

 

16. LEGEA APLICABILĂ - JURISDICȚIA

Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între părți se vor rezolva pe cale amiabila sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești competente de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

 

17. INFORMATII PRIVIND DEEE

Deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) pot conține substanțe periculoase ce au un impact negativ asupra mediului și sănătații umane în cazul în care nu sunt colectate selectiv.

Având în vedere prevederile OUG 195/2005 - referitoare la protecția mediului, OUG 78/2000 - privind regimul deșeurilor, în temeiul dispozițiilor art. 10 din H.G 448/2005, privind deșeurile de echipamente electrice si electronice, clienții vor avea în vedere urmatoarele: 

- clienții au obligația de a nu elimina deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) ca deșeuri municipale nesortate și de a colecta selectiv aceste DEEE;

- colectarea acestor deșeuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selectivă puse la dispoziția producătorilor de către Autoritățile administrației publice locale care au obligația potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 / 2005 de a colecta separat DEEE de la gospodăriile particulare și de a pune la dispoziția producătorilor spațiile necesare pentru inființarea punctelor de colectare a DEEE;

- clienții pot preda DEEE în mod gratuit la punctele de colectare specificate în momentul achiziției unui produs nou din aceeași categorie.

Simbolul care indică faptul ca echipamentele electrice și electronice fac obiectul unei colectări separate reprezintă o pubelă cu roți barată cu doua linii in forma de X.

 

18. PREVEDERI FINALE

Părțile în contract vor fi considerate contractanți independenți și niciuneia din părți nu i se acordă dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligație pe seama sau în dauna celeilalte. Termenii și condițiile din acest contract înlocuiesc alte înțelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Părțile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract și nu pot fi modificate sau schimbate pe perioada derulării unei Comenzi.