Aparat de vidat produse alimentare 175W Lund 67882

280 Lei
Stoc epuizat
Marca: 
Lund
Cod: 67882
Fabricat in: 
Polonia
Garantie: 
24 luni
Greutate: 1.75 kg
Dimensiuni: 340 mm × 150 mm × 64 mm
0

 

Mașină de ambalat în vid pentru alimente LUND, putere 175 W. Aparat de vidat simplu și ușor de utilizat, în carcasă din oțel inoxidabil.

- Butonul "Ambalare" - pornirea procesului de ambalare
- Butonul "Oprire" - oprirea procesului de ambalare în orice moment
- Butonul "Sudare" - pornirea procesului de sudare la cerere, de exemplu în timpul aspirației în modul de impuls
- Butonul "Impuls" - un moment pornirea aparatului de sudura, ideal pentru ambalarea produselor delicate
- Lampa indicatoare - semnaleaza ca aparatul functioneaza
- Se pot folosi pungi moletate pentru ambalarea alimentelor sudate pe 3 margini sau pungi pentru ambalarea alimentelor sub forma de manson infasurat pe rola.
- Latime maxima film 28 cm, lungime dupa necesitate
- Grosimea maximă a pungii 200μ (microni)
- Suport cablu - pentru a ascunde excesul de cablu
- Funcționare stabilă prin cauciuc al picioarelor
- Comutator de siguranță
- Manual în poloneză

Ambalarea se potrivește la pungi moletate ambalarea sub vid a alimentelor - indice 67 887 din 20 x 30 cm (50 buc la pachet) - index 67888 cu dimensiuni de 25 x 35 cm (50 buc la pachet).

 

Dimensiuni ambalaj: 340 x 150 x 60 mm (lungime x latime x inaltime)

Scop/aplicare

Mașina de ambalat în vid este utilizată pentru ambalarea în vid a produselor alimentare în pungi speciale moletate. Datorită unui astfel de ambalaj, alimentele își păstrează prospețimea și valoarea nutritivă pentru mai mult timp.

Sfaturi pentru ambalarea în vid pentru alimente
- Pentru cele mai bune rezultate, ambalați alimente proaspete în vid.
- Dacă calitatea alimentelor se deteriorează, ambalarea în vid poate întârzia procesul, dar nu îl va opri niciodată. Bacteriile și microorganismele anaerobe care pot funcționa într-un mediu cu oxigen scăzut încă deteriorează calitatea alimentelor.
- Gătitul, dezghețarea și încălzirea alimentelor ambalate în vid în apă păstrează gustul alimentelor și ușurează păstrarea lor curată.
- Când încălziți alimente ambalate în vid cu ajutorul cuptorului cu microunde, faceți întotdeauna punga cu găuri în mai multe locuri pentru a permite aerului cald să iasă.
- Mancarea ambalata in vid se poate incalzi prin imersare si incalzire in apa calduta, temperatura apei nu trebuie sa depaseasca 75 de grade C.

La ambalarea carnii si pestelui se recomanda introducerea alimentelor in congelator timp de 1-2 ore mai intai. Aceasta va lega sucurile prezente în mod natural în alimente și va păstra forma. Dacă nu este posibilă pre-răcirea alimentelor, se recomandă să așezați un prosop de hârtie rulat lejer între alimente și marginea pungii de sigilat. Prosopul va absorbi sucurile care ies din alimente in timpul aspirarii aerului.

La ambalarea brânzeturilor, se recomandă ambalarea brânzei rămase după fiecare utilizare. Dacă se folosește o pungă suficient de mare, aceasta poate fi refolosită după tăierea sigiliului.

Inainte de a ambala legumele in vid, se recomanda sa le albiti. Albirea va opri enzimele care își pot pierde aroma, culoarea și textura. Pentru a se fierbe legumele, scufundați-le în apă clocotită câteva secunde, apoi scoateți-le și scufundați-le în apă rece. Timpul de albire depinde de tipul de legume. Cu cât legumele sunt mai fine și mai delicate, cu atât timpul de albire este mai scurt. Albirea se poate face si folosind un cuptor cu microunde sau cu abur.

Înainte de ambalarea în vid a alimentelor lichide, de exemplu supe, congelați-le într-un vas separat, a cărui formă și dimensiune trebuie selectate astfel încât produsul congelat să intre în pungă. După congelare, produsul trebuie scos din vas, pus în pungă, ambalat în vid și apoi plasat înapoi în congelator. Alimentele ambalate în vid pot fi încălzite prin imersare și încălzire în apă caldă, temperatura apei nu poate depăși 75 de grade C.

Metoda de utilizare

Ambalare în vid
- Ridicați capacul dispozitivului. Dacă capacul este închis cu zăvorul, apăsați ambele butoane de blocare în același timp, deblocați capacul și apoi ridicați-l. Există un întrerupător de siguranță în interiorul dispozitivului, care vă va permite să porniți dispozitivul numai după ce capacul este închis corespunzător. Nu trebuie apăsat cu capacul deschis, este interzisă blocarea întrerupătorului de siguranță.
- Pregătiți punga pentru utilizare în mașina de ambalat. Trebuie folosite numai pungi speciale destinate utilizării la mașinile de ambalat în vid. Vă recomandăm sacii moleți LUND cu numărul de index 67888. Punga poate fi tăiată pentru a se potrivi cu dimensiunea produsului ambalat. Vă rugăm să rețineți că toate marginile sacului, cu excepția uneia, trebuie să fie întotdeauna sudate, iar marginea tăiată trebuie să fie uniformă și nu mai lată decât lățimea maximă a pungilor enumerate în tabel. Atunci când alegeți dimensiunea, asigurați-vă că rămân cel puțin 5 cm din pungă de la marginea acesteia până la produsul ambalat.
- Așezați punga peste banda de încălzire cu marginea care trebuie sudată complet în interiorul garniturii capacului. Camera de ambalare este echipată cu plăci de oprire care facilitează poziționarea corectă a sacului. Marginea pungii trebuie să atingă placa de oprire. Aliniați ambele părți ale pungii astfel încât să nu existe îndoituri, pliuri sau cute.
- Închideți capacul și asigurați-vă că zăvorul se fixează. Capacul nu poate fi ridicat liber.
- Conectați dispozitivul la sursa de alimentare. Indicatorul luminos se va aprinde.
- Apăsați butonul „Ambalare”, aceasta va începe procesul de aspirare a aerului și, după finalizarea acestuia, va suda marginea sacului. Acest lucru este semnalat de aprinderea lămpii de control situată sub buton.
- Dupa incheierea procesului de ambalare, aparatul va opri automat procesul de aspirare a aerului, care va fi semnalizat prin stingerea indicatorului luminos de sub butonul. În acest caz, deconectați dispozitivul de la sursa de alimentare, deblocați zăvorele capacului apăsând ambele butoane de pe zăvoare. Ridicați capacul și scoateți punga cu produsul ambalat.

Dacă în timpul procesului de ambalare devine necesară oprirea acestuia, apăsați butonul „Stop”.

Dacă, în timpul ambalării, se observă o deformare nedorită a produsului ambalat sau lichidele prezente în produs încep să fie aspirate de mașina de ambalat, apăsați butonul „Sudare”, aceasta va opri procesul de aspirare a aerului și va începe sudarea marginii punga.
La ambalarea produselor delicate, se recomandă folosirea butonului „Impuls”. Apăsând o singură dată, pornește împachetatorul și aspiră o cantitate mică de aer. Apăsarea și menținerea butonului va determina funcționarea continuă, dar eliberarea presiunii va opri imediat aspirația. Acest lucru vă permite să alegeți gradul de aspirație a aerului pentru produsele delicate.
După ce aspirația în modul de impuls este terminată, sigilați punga apăsând butonul „Încălzire”. Indicatorul luminos se va aprinde și se va stinge după terminarea procesului de sudare. În acest caz, deconectați dispozitivul de la sursa de alimentare, deblocați zăvorele capacului apăsând ambele butoane de pe zăvoare. Ridicați capacul și scoateți punga cu produsul ambalat.

Sigilarea pungilor dintr-o
rolă.Sacii destinati ambalării în vid pot avea forma unui manșon lung înfășurat pe o rolă, unde sunt sudate doar două margini ale pungilor. În acest caz, ar trebui:
- tăiați o pungă de dimensiunea dorită
- plasați o margine în camera de ambalare în același mod ca pentru ambalarea în vid
- închideți capacul și asigurați-vă că zăvorul este cuplat; capacul nu poate fi ridicat liber
- conectați dispozitivul la sursa de alimentare; Se va aprinde indicatorul luminos
- apăsați butonul „Sudare”, se va aprinde indicatorul luminos, care se va stinge după terminarea sudării
- deconectați dispozitivul de la sursa de alimentare, deblocați zăvoarele capacului apăsând ambele butoane ale zăvoarelor
- se ridica capacul si se scoate punga cu marginea sudata

Ambalare sub vid in containere Masina de ambalat
are posibilitatea de ambalare sub vid a recipientelor. Recipientul trebuie conectat la conectorul extern cu un furtun. Pentru a pregăti un recipient pentru ambalare în vid, consultați informațiile furnizate împreună cu recipientul.
Atenţie! Mașina de ambalat nu este echipată fără tuburi și containere, portul extern are un diametru interior de 5,5 mm. Asigurați-vă că conectorul tubului se va potrivi cu conectorul packerului.

- Închideți capacul și asigurați-vă că zăvorul se fixează. Capacul nu poate fi ridicat liber.
- Conectați dispozitivul la sursa de alimentare. Indicatorul luminos se va aprinde.
- Apăsați butonul „Ambalare”, procesul de aspirare a aerului va începe. Acest lucru este semnalat de aprinderea lămpii de control situată sub buton.
- Dupa incheierea procesului de ambalare, dispozitivul va opri automat procesul de aspirare a aerului, care va fi semnalizat prin stingerea indicatorului luminos de sub butonul.
- Închideți robinetul recipientului astfel încât să nu intre aer în el după deconectarea acestuia de la mașina de ambalat.
- Deconectați dispozitivul de la sursa de alimentare, deblocați zăvorele capacului apăsând ambele butoane de blocare.
- Deconectați tubulatura de la conectorul extern și de la recipient. Se recomandă să lăsați cel puțin 2,5 cm spațiu liber între capacul recipientului și produsul ambalat în acesta. Asigurați-vă că etanșarea dintre recipient și capacul acestuia este curată și nedeteriorată. În caz contrar, aerul poate pătrunde în container sau ambalarea în vid nu va fi posibilă deloc.

Conținutul pachetului

- mașină de ambalat în vid
- manual de utilizare

Parametrii

  • Frecvență [Hz]: 50
  • Tensiune [V]: 230
  • Greutate netă [kg]: 1,4
  • Grad de protecție [IP]: IPX0
  • Dimensiuni [lungime x latime x inaltime]: 340 x 150 x 64 [mm]
  • Clasa de protectie: II
  • Putere [W]: 175
  • Lățimea sacului (max) [mm]: 28
  • Debit de aer [l/min]: 16
  • Presiune negativă generată [kPa]: de la -65 la -80
Manual(e) de utilizare: